משבר האקלים הוא האתגר המשמעותי ביותר שעומד בפני האנושות במאה ה-21. משבר זה הינו קריאת השכמה הדורשת בחינה מעמיקה של המערכות החברתיות שלנו, ובתוכן מערכת החינוך. איך מערכת החינוך כיום משרתת את הסדר החברתי שיוצר את משבר האקלים? איך מערכת החינוך יכולה להיראות תחת פרדיגמה חלופית, הרואה לנגד עיניה שגשוג של א.נשים, קהילות, כלכלות ומערכות אקולוגיות? אלו פעולות ניתן לעשות כבר היום בשדה החינוך כדי לתמוך במעבר הוגן ומהיר לכלכלה משגשגת ודלת פחמן?
אלו השאלות המארגנות של פרויקט תבל בהובלת מרכז השל לקיימות בשיתוף משרד החינוך ושותפים נוספים. הפרויקט כולל תכנית לבכירים/בכירות במערכת החינוך, ומעבדה לתהליכים השתתפותיים שמטרתם לייצר שיח משמעותי, מעמיק, יצירתי ופורץ דרך, המחבר שטח ומטה, פעולות במציאות ופיתוח מדיניות. אנו מחפשים מנחה שותף לצוות שלנו.
אם שדה הפעולה הזה מדבר אליך, אם את מאמינה בשינוי חברתי באמצעות הזירה החינוכית, אם יש בך את התשוקה והמוטיבציה לקדם שינוי מערכתי במערכת מורכבת כמו מערכת החינוך, אם יש בך את הענווה ההכרחית לקידום שינוי באמצעות יצירה משותפת במסע אל הלא נודע, ייתכן והמשרה הזו היא בשבילך.
אבל רגע. לא מדובר רק ב"משרה". במרכז השל אנחנו מחפשים/ות חברות וחברים למסע משותף של קידום פרדיגמת הקיימות, לקשר ארוך, לא לתחנה קצרה בדרך. בצוות, אנחנו מעודדים תהליכי התפתחות, יזמות והשתנות, כי אנחנו מאמינים שכשאנחנו משגשגים, הארגון משגשג וההשפעה שלנו בעולם גוברת. אנחנו מתנהלים כארגון מבוסס אמון (ניתן לצפות בוובינר על ארגונים מבוססי אמון), ארגון המבוסס על אחריותיות, עצמאות, יצירת מעגלי עבודה משותפים (צוותי עבודה) וכמובן, אמון. אופן התארגנות שכזה הוא מאתגר ודורש הסתגלות, מאמץ ורצון להשתנות. הוא דורש השקעה ביחסים בין אישיים ובעבודה נעימה בצוות. לשגשג כבר אמרנו?
התפקיד
- מנחה בתכנית תבל לבכירים/ות במערכת החינוך:
- הנחיית מפגשי התוכנית
- ליווי ותמיכה בתהליכים אותם עוברים המשתתפים במהלך התוכנית ולאחריה (אישי, קבוצתי, תכני, יישומי).
- שותפות בפיתוח מפגשי התכנית.
- שותפות במעגל הפעילות (צוות עבודה) הרחב של הפרויקט הכולל רכיבים נוספים וסינרגטיים, ליווי מיזמים של בוגרי התכנית, ליווי תוכניות המשך, ניהול ידע ועוד.
יכולות נדרשות
- ניסיון של 5 שנים ומעלה בהנחיית קבוצות, תכניות מנהיגות או תהליכים קבוצתיים. יתרון ליכולות הנחייה במנעד כלי הנחייה, לרבות הנחייה במרחב של מנהיגות השתתפותית.
- זיקה משמעותית לתחום החינוך והקיימות.
- ניסיון בעבודה עם המגזר הציבורי /משרד החינוך/ מערכות מורכבות.
- יכולת ניהול קשרים אישיים משמעותיים (בצוות ובתכנית המנהיגות), אחריותיות, עצמאות ונדיבות בין אישית.
- פתיחות ויצירתיות מחשבתית, נטייה לחשיבת מערכות (System thinking) וחשיבה רב ממדית.
- יכולת הבעה בכתב ובע"פ ברמה גבוהה.
- חיבור לעבודה בארגון מבוסס אמון – אחריותיות, יוזמה, מעשיות, עבודה ויצירה משותפים ולצידם אמפתיה, פרגון ונכונות להתנסות באופני עבודה חדשים.
- נכונות להמשיך להתפתח בארגון ולהגדיל היקף משרה בהתאם לצורך.
- בוגר.ת אחת מתכניות מרכז השל – יתרון.
- ידיעת השפה הערבית -יתרון.
תנאי המשרה:
- היקף המשרה: 60-100% משרה. תלוי בהתאמה למגוון נוסף של פעילויות בארגון.
- תחילת עבודה – 20.10.23.
- מיקום: עבודה משולבת מהבית, מהמשרד בתל אביב ובאתרי המפגשים של התכנית.
תהליך המיון לתפקיד:
- מילוי טופס מועמדות זה, הכולל הגשת קורות חיים, תמונת פרופיל ומענה למספר שאלות.
- מועמדים/ות מתאימים/ות יוזמנו במהלך ספטמבר לשני ראיונות, הראשון מקוון והשני פיזי. הראיונות יבחנו התאמה בשני מישורים עקרוניים – התאמה למרכז השל כארגון מבוסס אמון והתאמה למאפייני ודרישות תפקיד ספציפי זה.
- העוברים את שלב הראיון הראשון יתבקשו לשלוח שני ממליצים. לשיקול צוות מרכז השל פנייה לממליצים לפני הראיון הראשון או לאחריו.
בהצלחה!
צוות מרכז השל