חיפוש

EN

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מפגש באופקים 29.5

מעניין? שתפו:

ביום ראשון ה- 29.5, התקיים מפגש בנושא "איך יראו החיים ב-2030 בצל משבר האקלים" עם עמותת חוסן קהילתי אופקים בבית היוצר, אופקים.

המפגש הינו חלק ממהלך של חשיפה והטמעה של יעדי פיתוח בר קיימא של האו"ם [SDGs] בישראל אותו מוביל מרכז השל לקיימות יחד עם עמותת איתך מעכי ושתיל.

מטרתו של המהלך היא בניית שיתופי פעולה בין המגזר החברתי למגזר הממשלתי והרשויות המקומיות על מנת להשפיע  על המדיניות המקומית והלאומית ליישום היעדים העולמיים. 

במסגרת המהלך נעשתה לוקליזציה של היעדים שנבחרו להתמקדות באזור הנגב המערבי. היעדים שנבחרו הם שוויון מגדרי, התמודדות עם משבר האקלים, מיגור העוני וקידום בריאות. האמצעי העיקרי למינוף והטמעה של הפעולות הוא יצירת  שיתופי פעולה רב-מגזריים המרחיבים את ההשפעה של ארגוני חברה אזרחית על סדר היום המקומי באופן רב מימדי.

כחלק מהתהליך פגשנו את עמותת חוסן קהילתי אופקים שמטרתה היא פיתוח קהילתי רב-תחומי בשגרה ובחירום הכולל פיתוח הון אנושי, חברתי ותרבותי לשם חיזוק התושבים והקהילה באופקים ובנגב המערבי. העמותה חברה לנורית חג'ג' מנעמ"ת המלווה את העמותה ולפרופ' יוסי יונה לקידום פרויקטים משותפים. הקבוצה כולה שמה לה למטרה להעמיק בנושא החוסן בצל משבר האקלים וכן בקשרים ובהשפעות של משבר האקלים על אוכלוסיות פגיעות ועוני.

במפגש שהתקיים ב-29.5 בחנו מספר תרחישים אופייניים לשני העשורים הקרובים באופקים על פי תחזיות השירות המטאורולוגי, IPCC (פאנל המומחים הבינלאומי בנושא שינוי האקלים) ועוד, וניסינו לחוש דרך סדנה חווייתית את ההשפעות על מגוון האוכלוסיות המתגורר כיום בעיר.

במהלך המפגש עלתה המחשבה על כך שכבר כיום מורגשים שינויי האקלים בעיר במגוון אופנים וכי כדאי למצוא דרכים להתמודדות, מיגון והערכות לקראת החמרה בעיקר בהיבטי חום, אנרגיה, אספקת מזון.

המהלך הבא הוא ניסוח פרויקט שיענה על צרכים בתחום החוסן העירוני תוך יצירת שיתופי פעולה עם שחקנים מקומיים נוספים. 

אג'נדה 2030 מורכבת מ 17 היעדים של האו״ם לפיתוח בר קיימא [Sustainable Development Goals  ] שעוצבו ע"י האו"ם ונקראים – בקיצור SDGs. היעדים מפורטים ל -169 מטרות משנה ונמדדים על פי 232 אינדיקטורים. היעדים אומצו על ידי כל 193 המדינות החברות באו”ם והם פרי של תהליך בינ׳׳ל של מחזיקי עניין ממגזרים שונים ומייצגים את היעדים החשובים ביותר שעלינו להגשים עד לשנת 2030. ה-SDGs מהווים גישה הוליסטית לאתגרים המרכזיים של האנושות וכוללים מנעד רחב של נושאים חברתיים, כלכליים וסביבתיים.בחודש יולי 2019 אישרה ממשלת ישראל החלטה להטמעת מדדי ה-SDGs בתכניותיה תוך היוועצות עם ארגוני החברה האזרחית. 

בתמונה: קבוצות בוחנות תרחישים שונים להמחזה וקבלת תחושה על החיים בצל משבר האקלים.

תכנים נוספים שעשויים לעניין אותך

רק עוד רגע מזמנך,
הכדור זקוק לך

למרכז השל נסיון של מעל ל-20 שנה בהכשרות וקורסים פורצי דרך לרשויות מקומיות, משרדי ממשלה והציבור הרחב

לא מצאת את הקורס שמתאים לך? נשמח מאד לעזור לך למצוא אותו