חיפוש

EN

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בריאות בסביבה הקרובה שלי

בואו להבין כיצד שכנים, עצים, מדרכות ומונופולים בשוק המזון, משפיעים על הבריאות שלנו

מרכז השל מזמין אתכן ואתכם לקורס ייחודי המיועד לאנשים המעוניינים בנקודת מבט חדשה על הבריאות בסביבת המגורים וחשיבה אחרת על בריאות, חברה, כלכלה וסביבה

  • פעילות ופעילים חברתיים וקהילתיים
  • נשות ואנשי סביבה
  • מקדמות ומקדמי קיימות, בריאות, חוסן קהילתי ועירוניות טובה
  • וכל מי שרוצה לראות את התמונה הרחבה של בריאות בסביבה הקרובה

רוצה לקבל עדכון ברגע שהקורס נפתח להרשמה ולהנות ממחיר אטרקטיבי?

זה לא קורס על הקורונה

בזמן שהעולם כולו טרוד בוירוס הקורונה, חשוב לזכור שווירוסים וחיידקים מהווים רק חלק אחד – ולא בהכרח מרכזי – מהגורמים המשפיעים על הבריאות שלנו.

הסביבה בה אנו חיים, מקום העבודה, שכונת המגורים, הקהילות בהן אנו תלויים ואפילו, איפה ממוקמת המכולת השכונתית ומה מוכרים בה, מהווים גורמים משמעותיים ביותר המשפיעים על הבריאות שלנו וגם של ילדינו. 

למקבלי ההחלטות, ברמה המקומית בפרט, יש השפעה דרמטית על איך תראה סביבת החיים שלנו וכיצד היא תשפיע על הבריאות שלנו.

 

בואו ללמוד עם אנשים אכפתיים כמוכם ולעלות ביחד על הדרך להצלחה

מה נלמד בקורס?

הקורס יעסוק במגוון גורמים המשפיעים על הבריאות שלנו. נדבר על המרקם הקהילתי בו אנו חיים וההשפעה שלו על הבריאות בשגרה ובעיתות משבר, על האופן בו מעוצבות הערים בהן אנו חיים – ולטובת מי (או מה) – על הנגישות שלנו לטבע וכיצד היעדרה משפיע עלינו, על השינויים באקלים הגלובלי שפוגעים ויפגעו בבריאות שלנו ושל ילדינו, ועל מערכת המזון שבה אינטרסים חובקי עולם משפיעים על הצורך הכי בסיסי לקיומנו. 

לדוגמה, נראה כיצד תכנון עיר לא.נשים ולא למכוניות תורמת לבריאות הרבה מעבר להפחתת זיהום האוויר. נראה כיצד תכנון של רחובות שנעים להלך בהם, המרחק בין הבית לבית הספר, ותחבורה ציבורית טובה גם מאפשרים אורח חיים פעיל יותר וחברתי, למבוגרים ולילדים. נראה איך טבע עירוני אינו רק מקום נעים לטייל בו, אלא תורם באופן ממשי לבריאות, מסייע לחיזוק הקהילה, מקרר את העיר ואפילו יכול לסייע במניעת שטפונות.

נכיר גם חשיבה חלופית על פתרונות ברמה המקומית והעירונית לקידום בריאות ונעסוק בפעולות שאנחנו יכולים לעשות בחיים האישיים והמקצועיים וכאזרחים פעילים.

למה הסביבה העירונית?

העולם משתנה לנגד עינינו. כיום ברור לנו יותר מתמיד שלסביבת החיים שלנו יש השפעה עצומה עלינו (ולא רק לנו עליה). רוב מוחלט של חיינו מתקיים בסביבה עירונית וככל שניתן לחזות, זו מגמה שרק תלך ותגבר. חשוב שנבין את ההשפעות של הסביבה העירונית על הבריאות שלנו מחד; ומאידך את ההזדמנויות לשינוי אמיתי בבריאות של אנשים שאפשר לקדם במרחב המקומי, גם בהתמודדות עם אתגרים גלובליים כמו משבר האקלים.

מה יוצא לי מזה?

בין אם אתם מקדמי קיימות או בריאות, עובדות קהילתיות, פעילי סביבה או פשוט מתגוררות ברשות מקומית, הקורס הזה יתן לך נקודת מבט חדשה וחיונית על המרחב העירוני כפלטפורמה להתמודדות עם אתגרים לבריאות במאה ה-21. 

הקורס הוא הזדמנות להכיר עוד אנשים כמוך, לשתף בידע שלך וללמוד מניסיונם של אחרים.

צוות הקורס

מאירה הנסון

מאירה הנסון

מרצה ראשית

חוקרת, כותבת ומרצה. עוסקת בהיבטים חברתיים של קיימות, בפרט קיימות עירונית, מערכות מזון והקשר לקידום בריאות. בעלת תואר שני במדע המדינה מאוניברסיטת Keele באנגליה ותואר ראשון במדע המדינה מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בוגרת תכנית העמיתים של מרכז השל.

מלמדת מעל עשור קורס על סביבה וקיימות במסלול קידום בריאות של התואר שני בבריאות הציבור באוניברסיטה העברית. בעברה עבדה כחוקרת ב'תחבורה היום ומחר' ובצוות של Worldwatch Israel. בין פרסומיה החוברת: מדיניות תחבורה וסביבה: לאן אנו נעים?

ד"ר נדב דבידוביץ'

מרצה

רופא מומחה באפידמיולוגיה ובריאות הציבור, פרופ' מן המניין וראש בית הספר לבריאות הציבור בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון בנגב. מחקריו עוסקים בנושאים של מדיניות בריאות, אי שוויון בבריאות, בריאות והגירה, מדיניות חיסונים, מדיניות בריאות וסביבה והיסטוריה ואתיקה של בריאות הציבור.

הוא משמש במספר ועדות ברמה הלאומית והבינלאומית וביניהן יו"ר פורום בריאות הציבור של ההסתדרות הרפואית; חבר בוועד המנהל של איגוד בריאות הציבור האירופי; המועצה הלאומית לקידום בריאות; והוועדה המייעצת למשרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה לאפידמיולוגיה סביבתית.

רקפת גינסברג

מרצה

עובדת סוציאלית ומנחת קבוצות, מלווה קהילות וארגונים בפיתוח חוסן קהילתי והתמודדות עם משברים. בעלת תואר ראשון ושני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת תל אביב. בוגרת תכנית העמיתים של מרכז השל.

במהלך שני העשורים האחרונים עסקה בפיתוח שירותים חברתיים במגזרים שונים, הקימה וניהלה את השירות הסוציאלי לאזרחים עובדי צה"ל, שימשה כסמנכ"ל פיתוח קהילות בתנועה המסורתית בישראל וכן ניהלה צוות של מטפלים ומנחים לפיתוח חוסן קהילתי והתערבויות קבוצתיות במסגרת היחידה הקהילתית בנט"ל.

סילבוס ומועדי הקורס

יתכנו שינויים קלים בתכנים

מפגש 1
מבוא - מהם הגורמים החברתיים והסביבתיים המשפיעים על הבריאות שלנו?
מפגש 2
קהילה - מה המקום של חוסן אישי וקהילתי?
מפגש 3
עיר - מה ההשלכות של תכנון הערים בהן אנו גרים?
מפגש 4
טבע - מה התרומה של של טבע בעיר לקידום בריאות?
מפגש 5
אקלים - כיצד ישפיע משבר האקלים על הבריאות שלנו?
מפגש 6
מזון - כיצד משפיעה מערכת המזון הגלובלית והמתועשת על מה שנכנס לצלחת שלנו?
מפגש 7
פאנל סיכום - קידום בריאות במרחב המקומי: דוגמאות מהשטח

רוצה לקבל עדכון ברגע שהקורס נפתח להרשמה ולהנות ממחיר אטרקטיבי?

לשאלות ובירורים נא לפנות ל- [email protected]

רק עוד רגע מזמנך,
הכדור זקוק לך

למרכז השל נסיון של מעל ל-20 שנה בהכשרות וקורסים פורצי דרך לרשויות מקומיות, משרדי ממשלה והציבור הרחב

לא מצאת את הקורס שמתאים לך? נשמח מאד לעזור לך למצוא אותו