מעוף חינוך ושינויי אקלים | 12-13.6.22 | מלון יד השמונה
שינויי אקלים בפרט והגבולות הפלנטריים שלנו בכלל, דורשים מאיתנו לחשוב מחדש על איך ראוי שתראה מערכת החינוך שלנו, איך נראות מערכות חברתיות משגשגות, ואיך נגיע לשם, ביחד. סמינר "מעוף", הוא הזדמנות פז לבחון יחד - מה לי, לארגון שלי ולשדה החינוך בכלל - לשינויי האקלים.
בעקבות הדוח השישי של ה-IPCC מסתמן שעלינו כחברה לעשות שינויים דרמטיים במגוון רב של מערכות חברתיות וכלכליות בעשור הנוכחי, ולקדם מעבר מהיר והוגן לכלכלה ולתרבות משגשגות ודלות פחמן. בקונטקסט זה מתבקש שנשאל – מה תפקידה של מערכת החינוך הישראלית בעיצוב וקידום מעבר שכזה? מהו חינוך ראוי בעידן של שינויי אקלים? מה התפקיד שלנו ושל הארגונים וגופי החינוך בהם אנחנו פעילים/ות? רבות הן השאלות הפוריות והמוסריות, שהכרחי שנשאל בעת ייחודית זו.
מאחר ושינויי אקלים היא סוגיה רב מערכתית ונבזית (Wicked) באופיה, יש לטפל בה באופן דומה – מהלך מערכתי, אקוסיסטמי, המסיר חסמים, מבזר, מייצר שיתופי פעולה ומשחרר יצירתיות, כזה שמחבר שטח ומטה, מקדם יישום חינוכי מגוון בשטח ופיתוח מגוון רחב של מדיניות חינוכית במטה. את זה בדיוק באנו להתניע, יחד.
מהו "מעוף" ומה בדיוק עושים בו?
מעוף הוא לא סמינר, כנס, השתלמות או יום עיון. במעוף נתכנס ליומיים של עבודה וחשיבה משותפים, למעין מסע בדרך לא סלולה. עיקר מקור התוכן במעוף, נובע מ, ומבוסס על – המשתתפים והמשתתפות. קהל היעד של המעוף, הוא לא רק משתתפיו. המשתתפים/ות ייצגו ידע ועמדות, תופעות ותהליכים בשדות חינוכיים מגוונים – יחד, נביא את כל זה לשולחן, נתבונן, נחקור ונפרש את המציאות, וזאת על מנת לבחון מה לנו – ברמה האישית, ברמת הארגון וברמת השדה, לשינויי האקלים, ואילו איומים והזדמנויות הוא מביא עמו לשדה החינוכי.
חשוב להבין – מארגני/ות המעוף לא מגיעים עם "תשובות" לכל השאלות. ניצנים של תשובות אלו אלו ינבעו מתוך העבודה המשותפת. ככל ונעיז לשאול שאלות, להבין יחד את החיבורים וההקשרים, ונצית את הדמיון לכיווני פעולה משמעותיים, נוכל לייצר הבנות משותפות חדשות ולעצב את המסע הזה בשדה.
אז מה תכלס?
ב 7.6.22, 9:00-10:30, נקיים וובינר מקדים במטרה לייצר בסיס של ידע משותף טרם המעוף. מידע נוסף ישלח למשתתפים/ות.
ב12-13.6.22, נתכנס במלון יד השמונה ונתחיל לעבוד יחד במגוון כלים סדנאיים ליצירת תובנות וידע משותפים.
מי במשתתפים/ות?
במעוף צפויים/ות להשתתף כ 30 נציגים/ות של 10-15 ארגונים / יישויות / גופים במערכת החינוך. דרג המשתתפים/ות הוא כזה שיאפשר להם/ן לקדם תהליכי חשיבה ושינוי בארגונים שלהם/ן. אבל יותר חשוב מזה – כל המשתתפים/ות, הם כאלו שמבינים/ות את צו השעה וגודל האתגר, ובוחרים/ות להגיח מהשגרה במערכת למרחב של שיח, לימוד ויצירה משותפים.
תוצרי המעוף – המעוף ייחשב כהצלחה אם…
- למשתתפים/ות תהיה תמונת עתיד, לפחות ראשונית, של תהליכים שראוי לקדם בארגוניהם.
- למשתתפים/ות תהיה בהירות לגבי חשיבות, ההכרח והפוטנציאל הארגוני, של עיסוק בנושא זה.
- המשתתפים/ות יראו בקבוצת המעוף, שותפים/ות לדרך, באותו מסע בדרך לא סלולה.
הרשמה לסמינר המעוף
חשוב מאד – ההשתתפות במעוף מבוססת על הזמנה אישית מצוות הפרויקט וועדת היגוי, ואינה פתוחה להרשמה חופשית. על כן אין לראות בעצם מילוי טופס ההרשמה כאישור השתתפות. כמו כן, ההרשמה למעוף, כוללת התחייבות לקחת חלק מלא, מראשיתו ועד סופו – לא תתאפשר השתתפות / נוכחות חלקית.
שותפי הפרויקט
הפרויקט מעניין אתכם?
רוצות להיות בקשר?
השאירו פרטים ומעת לעת נעדכן על התקדמות הפרויקט, נשתף תוכן שנוצר בו ונציע הזדמנויות להצטרף.