הכלים מסייעים לרכזים להצמיח מלמטה תרבות מקום עצמאית, להישען על הנכסים המקומיים, להיעזר בתמיכת הממסד ולעבות את מערך המתנדבים הפעילים של הישוב.
המודל הופך את היוצר ל'אוצר' של פעולות התרבות ביישוב, ומחזק את החוסן הקהילתי באמצעות עידוד פעילות קהילתית מקומיות ועצמאיות, שתומכת במפגשים משמעותיות של החברים בקהילה ומחזקת את העשייה משותפת ותחושת השייכות.
הקורס אורך 8-10 מפגשים והוא מבוסס על שלוש נקודות עיקריות ששזורות לאורך כל התהליך:
- קידום הפרויקט בעזרת הקבוצה: כל אחד מפתח פרויקט אישי בקהילה/שכונה שלו בעזרת העמיתים לקבוצה.
- טעימה ורכישה של כלים השתתפותיים בינהם Dragon dreaming, סוציוקרטיה, שולחנות עגולים ועוד.
- השראה- חשיפה לדוגמאות מהארץ והעולם ומפגשים עם אמנים ומנחים מובילים בתחומי הקהילתיות.
עד כה, המשתתפים בקורס (שני מחזורים) יצאו למגוון רחב של פרוייקטים ביניהם הקמת מועדון תרבות, חוג בית למלאכות עתיקות בשכונה בתל אביב, פסיטבל מקומי בנחל תנינים, חידוש בית העם בישוב, יום סטודיו פתוח בבית אומנית בפרדס חנה, פרויקט אומנות בישוב יעד בצפון ודוגמאות נוספות.
כל פרויקט הציע מבט רענן על המבנה של הקהילה, החברים בה והקשר בין הממסד בקהילה לתושביו, יצרו מפגשים והעמיקו את ההיבט הרוחני בקהילה דרך אומנות.
המלצת שימוש
יש שני דברים שיכולים להפוך את ההשתתפות בקורס למשמעותית במיוחד:
הראשון הוא שהרשות המקומית או העירייה תהיה שותפה מלאה ו'תארח' את הקורס. כשזה קורה – נוצר חיבור משולש בין הרשות – למוביל התרבות- והתושבים, ויש הדהוד והשפעה גדולה יותר לפרויקטים במרחב הקהילתי / אזורי.
השני הוא להגיע לקורס עם תשוקה, רעיון או חלום למימוש של פרויקט בתוך הקהילה, מה שמאפשר ללמידה להיות יותר אפקטיבית מעשית וקונקרטית מתחילת הקורס.
שם הארגון: הטריבונה למנהיגות השתתפותית
מציג הכלי: נעם כרמלי וטלי רז
מייל: [email protected]
אתר אינטרנט: hatribuna.co.il