דו"ח זה נכתב עבור 'השותפות לקיימות אזורית' במטרה להוות תשתית ידע עבור מקבלי ההחלטות ובעלי עניין הפועלים במסגרתה. היכרות עם תחום התוכן של 'שותפויות אזוריות' ו'משילות משולבת' והיכרות עם מקרי בוחן שונים, יכולה להוות כלי משמעותי עבור העוסקים במלאכת גיבוש מנגנון העבודה העתידי, או בהשאלה מתחום המחשבים – 'מערכת ההפעלה' של 'השותפות לקיימות אזורית'.
הדו"ח מתחלק לארבעה פרקים: בפרק הראשון מוצג מבנה הדו"ח והמתודולוגיה בה נעשה שימוש. בהמשך הפרק נסקרת התשתית העיונית, המשמשת כרקע לדיון המרכזי העוסק ב'מערכות הפעלה' של שותפויות אזוריות.
בפרק השני מנותחת 'מערכות הפעלה' של שנים עשר מקרי בוחן מהארץ ומהעולם. הפרק מחולק לשנים עשר תתי פרקים כמספר מקרי הבוחן. כל תת פרק מחולק לשניים: בחלק הראשון מופיעה סקירה תמציתית של 'מערכת ההפעלה' של מקרה הבוחן ותובנות מרכזיות שניתן לחלץ ממנו. בחלק השני מתוארת בהרחבה 'מערכת ההפעלה' של אותה שותפות אזורית.
הפרק השלישי מתחלק לשניים: בחלק הראשון מוצג מודל ניתוח שנבנה עבור דו"ח זה ויכול לסייע עבור מקבלי החלטות בבניית 'מערכת הפעלה' לשותפות אזורית. בחלק השני נסקרות
התובנות שחולצו משנים עשר מקרי הבוחן שנותחו.
הפרק הרביעי מסכם את הדו"ח ומייצר כלים פרקטיים שיכולים לעזור לשותפויות אזוריות בבניית 'מערכת ההפעלה' שלהן. פרק זה עוסק בשני נושאים מרכזיים: בחלק הראשון נסקרות החלופות עבור כל אחת מהשאלות המופיעות במודל הניתוח. בחלק השני מוצגות השאלות המרכזיות ביותר, שיכולות להשפיע על בניית 'מערכת ההפעלה' של שותפות אזורית.